Studenter springer ut

Studentmössan är inte bara en mössa utan en symbol och bärs av de flesta studenter med stolthet. Den symboliserar att bäraren nu avslutat sin gymnasieutbildning och tar ett stort steg in i vuxenvärlden med arbete eller vidareutbildning.

Även om studentmössan endast bärs under en väldigt kort tid av ens liv så gör man det med glädje, stolthet och med stora förhoppningar på vad framtiden har att erbjuda. Den är en del av studentklädseln tillsamman med andra accessoarer och den yttersta symbolen för vad man uppnått.

Priserna på studentmössor varierar kraftigt och det går att få en studentmössa för endast några hundralappar. Önskar man dock högre kvalitet och dekorationer på mössan som symboliserar landskap, program och kanske klassens egna prägel så blir mössan dyrare. För runt 700-800 kronor kan du få en väldigt bra studentmössa som har kvalitet att hålla flera decennier efter att du köpt den. För vissa blir studentmössan bara ett gammalt plagg men för andra är det en symbol fylld av härliga minnen och nostalgi.

Det skadar inte att få så mycket som möjligt för sina pengar och du kan köpa bra studentmössor på www.mygrad.se och där har du även möjligheten att designa och dekorera dem helt själv så den passar dig.