Studenter i Juni

Denna veckan och kringliggande veckor är fyllda av glädje, tjut, tårar m.m. Det är studenternas vecka och vi på NoFu.nu vill önska alla studenter en trevlig och lyckad framtid.

Studentveckan är en känslosam vecka där mycket består av glädje för att man äntligen avslutat gymnasiet och nu är på väg in i vuxenvärlden på riktigt. Men det finns även andra känslor som är väldigt vanliga bland både killarna och tjejerna.

Det är inte ofta man tänker på det som utomstående och studenten själv inser kanske inte det förrän mitt i studentveckan. Man inser plötsligt att alla vännerna som man under tre års tid kommit nära nu kommer glida ifrån. De närmsta vännerna håller man kanske kontakten med men den stora skaran kommer i många fall försvinna från ens liv och alla roliga minnen man haft tillsammans är nu endast historia.

Det man får trösta sig med är man när som helst ska se tillbaka på denna tid och glädjas åt vad man varit med om. För det är just de fina minnena från skolan man kommer ihåg, inte allt hårt plugg och slit man varit med om. Sen vet man inte vad vuxenvärlden har att erbjuda och det är inte alls säkert att det kommer vara sämre även om man som student inte vet vart man ska ta vägen.