hyrbil för roadtrip

Studenter har inte vanligtvis allt för mycket pengar över att lägga på en resa under sommaren och under väldigt lång tid har det varit populärt med tågluffande för de som gillat den typen av resor. De övriga har ofta vänt sig till charterresor till Medelhavet eller ännu längre bort och då springer kostnaden för resan snabbt iväg.

Idag har det blivit ganska billigt att använda sig av hyrbil för att tillsammans med andra få en billig semester. En normalstor kombi som t.ex. Volvo V70 rymmer lätt 4 personer och då kan men bege sig ut på längre resor och se länder som Nederländerna, Frankrike och Tyskland utan problem. Om man tittar på priserna för hyrbilar på en sida som Biluthyrning 24 så inser man att man ganska billigt kan hyra en bil med fria kilometer inkluderat.

För 500 kronor om dagen får du en väldigt fin bil och delat på fyra personer innebär detta en daglig kostnad på 125 kronor. Det är inte speciellt dyrt med tanke på vilken flexibilitet och frihet som bilen automatiskt ger studenter. Om man reser till städer som Amsterdam, Paris och Berlin så behöver man inte bo mitt i centrum utan kan enkelt ta bilen de dagarna man behöver och bo billigare i utkanten.

Fler och fler studenter har fått upp ögonen för dessa alternativ och om man planerar sin resa bra kan man få två veckor i Europa till ett väldigt bra pris som motsvarar en vecka med flyg någon annan stans.