Popcorn är ett underskattat tilltugg vid fester och kalas. Jag tycker det används för lite med tanke på att det är ett väldigt nyttigt men samtidigt gott alternativ i jämförelse med många mycket sämre alternativ.

På barnkalas kan man färga popcorn i olika färger och få en helt annan nyans på det. Det är inte ovanligt att barnen själv tycker det är rätt så ”häftigt”.

För ett år sedan provade vi att hyra en popcornmaskin från ett företag i Stockholm och det bjöd på en ny upplevelse. Det är kanske inget man gör inför varje kalas men det är ändå ett kul alternativ.

Oavsett om man poppar popcorn på enklare vis eller använder en popcornmaskin så kan man lätt smaksätta popcorn med kryddor också. Även om salt är gott så finns det andra alternativ som också fungerar bra.

Har man lite fantasi finns det många sätt att servera popcorn på ett mer unikt sätt. Tanken på att poppa popcorn i mikrovågsugnen och servera i en enkel skål är kanske inte den mest lockade tanken. Men det är viktigt att hur man serverar det och hur man kan variera det har en stor betydelse.

Dessutom sitter skönheten i betraktarens ögon. En häftig popcornsmaskin med god doft höjer garanterat suger på popcorn. Även de som egentligen inte hade tänkt på det kommer lockas till maskinen som getingar till lemonad på sommaren.