Tid är något värdefullt och det är något man inser ju äldre man blir tror jag. I alla fall tills man är pensionär men även då tror jag att man inser att dagarna kan rinna iväg rätt fort.

Ett moment som tar för mycket tid för mig är att planera inhandling av mat, vilket inkluderar att hitta recept och ta reda på vad man saknar för att tillaga det. Men det innebär även att åka till butiken att köpa allting vilket tar tid.

Detta moment är så livsnödvändigt att man inte riktigt tänker på det men det betyder inte att det går att optimera. Under de senaste åren har matkassen blivit väldigt populär och det innebär att ett företag plockar ihop en matkasse avsedd för vissa recept och allt man behöver utöver det är ett enkelt basutbud av varor man normalt sätt ändå har hemma.

Matkassen tar bort mycket problem eftersom jag har mycket lättare att spontanhandla frukost och vad jag ska äta på helgen än att planera middagarna hela veckan och därför gillar jag personligen de alternativen som har 5 färdiga rätter. Det gör att jag kan vara spontan på lördagen och söndagen vilket passar mig perfekt.

Så jag har ett bra tag nu letat efter bäst matkasse till mina behov. Och jag ska gå igenom alternativen som jag tycker är mest intressant här nedan.

City Gross matkasse

City Gross är en livsmedelskedja som endast har stora butiker med bra sortiment och värnar om svenskt kött. Det är en butik jag själv handlat i flera gånger och där jag även är medlem.

Deras matkassar är således av intresse till mig och de ger mig även väldigt mycket variation. Dels kan jag rotera på deras klassiska matkasse och deras ekologiska och vegetariska alternativ. Jag kan helt enkelt styra det efter mina behov och vad jag känner att jag är sugen på.

Min mor har även kört ett bra tag med Viktväktarnas matkasse och fått riktigt bra resultat av det så här finns ju faktiskt alternativ för alla känns det som. Givetvis är fler alternativ antagligen inte dåligt men än så länge känns det som att de täcker in de flestas behov.

Linas matkasse

Linas matkasse är en annan matkasse som är mycket intressant. Den skiljer sig dock mycket från City Gross och jag gillar deras koncept och förstår varför de har gjort som de har gjort.

Linas matkasse kommer nämligen endast varannan vecka och beroende på vilken kasse du väljer är där mellan 3-5 olika rätter i den. Det betyder att du i alla fall måste handla egen mat till helgen och varannan vecka handlar du all mat själv.

Syftet med detta är att matkassen inte ska kännas som något tvång och där man har möjlighet att variera sig själv och jag tror detta passar väldigt många.

Linas matkasse finns även i många olika varianter så du bör hitta något som passar dig med.