Marbella-Beach

Jag älskar Spanien och all deras resmål som ligger vid öarna och längs kusten. Detta året har vi bestämt att åka till Marbella i södra Spanien som ligger ca 8-10 mil öster om Gibraltar. Jag hoppas på väldigt bra väder men samtidigt att Atlanten kyler ner lufttemperaturen något så man inte får en sådan jobbig värme på 35-40 grader som man lätt kan få i Grekland och Turkiet.

Just Marbella känns som ett perfekt resmål med väldigt bra möjligheter till sol och bad, men samtidigt ett resmål som kanske inte översvämmas av charterturister som man annars är van vid på Kanarieöarna, Mallorca och andra populära resmål i Spanien.

Vi hittade riktigt trevliga och prisvärda hotell på fyra stjärnor så man inte känner att man måste lämna hotellet det första man gör på morgonen. Jag hatar den känslan när man varit allt för snål mot sig själv och bor på ett ganska fattigt hotell. Man nästan springer ut ur hotellet för att snabbt ta sig till stranden eller bege sig iväg på någon utflykt.

Nu kan vi i lugn och ro chilla på hotellet om man så vill. Jag är dock en strandmänniska så om jag får som jag vill så kommer vi gå ner till Marbellas strand på morgonen och sedan dra oss mot hotellet efter lunch och chilla vid poolen.

Suget på att resa till just Marbella fick vi efter att ha läst lite på Johanna Ekströms blogg. Fantastiska bilder och trevlig läsning bjuds det på där.