familjesäng 140 cmFör några år sedan investerade vi en härlig sommarstuga i Blekinge nära till kusten och skärgården. Det har varit en fantastisk investering som hela släkten kunnat ta del av och vi spenderar en hel del tid där. Det tar lite drygt 1 timme och 30 minuter för oss att köra dit så det går utmärkt att sticka dit över helgen också.

Nu har vi precis byggt klart en gäststuga i trädgården med en yta på ca 22 kvadratmeter. Perfekt för några extra sängplatser och vi har valt att montera in en familjesäng i utrymmet vilket nu ger en mängd extra sovplatser.

Familjesängen är verkligen en praktiskt säng som egentligen bara är vanlig våningssäng men där den nedre bädden är större och här finns alternativ på både 120 och 140 cm. Vi har valt att ställa sängen längst in i stugan från dörrens sätt vilket ger enorm yta framför att använda till något annat.

Denna yta har vi valt att sätta en byrå på och närmast dörren har vi en soffa och en TV på väggen med en liten TV-bänk under där man har småförvaring.

Det fina med just familjesängen här är att den i sig ger sovplats för två vuxna + två mindre barn. Men som komplement har vi även köpt till en utdragbar bädd som ser ut som en låda under sängen. Detta ger allt ytterligare en sovplats och kommer räcka för de flesta som skulle behöva låna utrymmet.

Om du är intresserad av att själv köpa en familjesäng, passa på att ta en titt på sidan Familjesängar som har flera bra länkar och information.